Enkele dagen geleden kwam ik tijdens een surfrondje langs blogs ook weer op de blog van Marije en zij had een post geplaatst waarin zij aangaf een nieuwe blog-challenge te starten. Officieel een 7-dagen durende maar daar hoeft niet strikt aan gehouden te worden.  De hoofdzaak is dat je een korte blog plaatst met daarin jij 3 dingen waarvoor je dankbaar bent beschrijft.

Nou is ‘dankbaarheid’ wellicht vatbaar voor misinterpretatie omdat het het risico in zich herbergt theatraal over te komen, als cliché opgevat wordt omdat het als te vanzelfsprekend ervaren wordt maar aan de andere kant vind ik ook dat we best wat vaker even stil mogen staan bij die dingen waarvoor we in ons ♥ dankbaar zijn ipv eraan voorbij te hollen omdat we het voor lief nemen zonder er waarde aan te koppelen.

Met een best wel heftige terugval afgelopen vrijdag was ik vandaag, zaterdag dus, volop bezig mezelf te herpakken en door alles weer eens tot op de bodem te ontleden zoals mij de afgelopen tijd geleerd is en vervolgens bedacht ik halverwege de avond: “Ik ga die challenge toch maar oppakken en ik zie wel hoe ik het ga doen, eenmalig, of toch 7 dagen opeenvolgend of ‘gewoon’ 7 posten verdeeld over de komende tijd op momenten dat ik er zin in heb..’

Dus mijn eerste bijdrage aan die uitdaging van Marije , 3 dingen beschrijven waarvoor ik dankbaar ben, zonder in de cliché-zaken te verzanden hoop ik althans, is als volgt:

1) Mijn huisarts en fysiotherapeute die me begin dit jaar in een periode van intense suïcidaliteit vriendelijk doch dwingend naar iemand ‘duwden’ die in hetzelfde pand gehuisvest is. Wat toen in gang gezet werd hield niemand voor mogelijk, ik wel in de laatste plaats. Hoe verrassend het leven zich kan omdraaien bleek hier eens te meer!!

2) Wat Jos vervolgens wél voor elkaar kreeg in zeer korte tijd waarin zijn talloze voorgangers in faalden. Ik heb in de loop van de afgelopen 35 jaar heel veel diploma’s zien hangen, in de prachtigste lijstjes maar het is weer overduidelijk bewezen dat die er geen moer toe doen. Een therapeut moet mens zijn en werken met de praktijk en niet met de theorie en de idioterie van regeltjes die in de GGZ gehanteerd worden. God Zij Dank is Jos zo’n mens en ik ben onbeschrijflijk dankbaar voor het feit dat hij op mijn pad is gezet!!  Zie 1 & Zie 2

3) Dat mijn lijf weer gaat functioneren zoals het eigenlijk hoort maar ik al 43 jaar niet heb ervaren. Weliswaar na heel veel ellende dat op de dag van Edwins crematie, 27 september, begon, maar toch. Het opgelegde dieet is best te doen moet ik eerlijk bekennen. (minder leuk bij-effect van die afgelopen periode is wel dat de kilo’s eraf vliegen maar ik hoop maar dat dat maar tijdelijk is, duim duim duim).

8x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Blog-Challenge ~ Deel Dankbaarheid 1”

  1. Absoluut waar….. gelukkig heb ik al jong geleerd me niet alleen te focussen op de reguliere medische wetenschap maar ook zeker vertrouwen en geloof te hechten aan de natuurgeneeswijzen.

   Liefs terug xxx

   1. Precies. Daarbuiten zijn veel wetenschappelijke ‘oplossingen’ een goedekopere, chemische variant van een natuurlijk middel. Het is vreemd om dat wat de natuur ons biedt, ineens af te gaan doen als ‘onzin’. Daarmee verloochenen wij, naar mijn misschien heel linkse inziens, onze basis in de natuur…

    Liefs en slaap lekker xxx

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫