Jaaa joepieee weer een stokje gevonden… kon niet missen natuurlijk als die staat bij iemand op wiens blog je je geabonneerd hebt *glimlach*
Bij Lieve Marije in dit geval en uiteraard (ik zal ook eens nee zeggen tegen zoiets…) neem ik hem over en vul ‘m ook in.

Begin van je dag:
Gezien mijn slaappatroon, of beter gezegd wakker-patroon beginnen mijn dagen op de meest verschillende tijden. Afgezien natuurlijk van de verschillen tussen de dagen waarop ik mag ‘werken’ of de dagen dat ik vrij ben. Op de vrije dagen ben ik zelden thuis overigens, dan ben ik vaak in mijn ‘grote’ rode duivel onderweg met mijn ‘kleine’ rode duivel onderweg naar iets om de laatste aan het werk te zetten.  Ik heb dus niet echt een vaststaand tijdstip waarop mijn dagen beginnen, sterker nog mijn dagen hebben vaker meer dan minder 24 uren.

Hoe laat gaat de wekker:
Als ik de deur uit mag een half uur daarvoor. Heb ik een ‘daggie thuis’ dan gaat ie niet en zie ik wel of ik wakker word en zo ja hoe laat, om dat te laten gebeuren moet ik immers wel eerst een succesvolle date met Klaas Vaak hebben? Die heeft het zo druk dat hij mijn huis maar eens in de zoveel tijd kan aandoen.

Snoozen of meteen naast je bed?
Gelijk ernaast… blijven liggen is funest voor mijn gewrichten, dan mag ik de hele dag de wrange vruchten plukken en dat maakt een dag, die toch al zo afschuwelijk lang is nog veel langer.

Wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt?
“Inkoppertje: Ogen openen?” daarna bril op

Word je uit jezelf wakker? Of heb jij daarvoor een wekker nodig?
Ik zet de wekker als ik de deur uit moet want ergens te laat komen gebeurt mij niet zomaar, dat vind ik afschuwelijk. Ik heb een afspraak dus daar hou ik me aan. Mocht het me ooit gebeuren dan is dat echt een kwestie van totale overmacht en in die categorie valt ‘verslapen’ dus absoluut niet.

Koffie of thee?
Natuurlijk koffie… althans dat was zo tot aan oktober 2016, sindsdien is het een onveilig product dus moest ik noodgedwongen switchen naar thee. Duitse Amarenen-kersen-thee, een godendrank als beste alternatief voor dat bruine goedje waarnaar ik af en toe best nog heel heftig kan verlangen. Als ik dat verlangen niet meer kan weerstaan dan neem ik zo’n bakkie bruin in mijn handen en geniet ik er met kleine teugjes van, uiteraard nadat ik een escape-pilletje door mijn slokdarm heb laten glijden.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd liever over?
Overslaan natuurlijk. Ik krijg er echt niets in de 1e 2 uren ongeveer. Kan me talloze discussies voor de geest halen tijdens ziekenhuisopnames waarbij ik kokkend en wel de verpleging gehoorzaamde om maar niet lastig gevonden te worden.

Douchen of in bad?
Géén van beide. Ondanks ik nog net geen smetvrees heb, zeker niet waar het op mijn lijf aankomt, heb ik ook een onbeschrijflijke hekel aan een nat lichaam. We hebben een bad en daar lig ik 1x per week in, bloedheet, goed voor mijn gewrichten. De douche betreed ik gemiddeld 1x per week. Alle andere dagen sta ik bij de kraan, lekker ouderwets net als vroeger, met een washandje en was ik me van top tot teen.

Hoeveel tijd heb je nodig voor je make-up en haar?
Een halve minuut? Make-up heb ik niet omdat ik dat niet gebruik. Nu mijn haar weer wat langer is volstaat het niet meer mijn vingers er doorheen te halen dus moet het even met een borstel. Ik doe dit overigens altijd tegelijkertijd met het tandenpoetsen. Dat duurt bij mij wel ettelijke minuten omdat ik een slecht gebit heb. Mijn haar krijgt dus wel de (on?-)nodige borstelslagen *glimlach*

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?
Ogen open, wekker evt uit, bril op, bed uit, sigaretje. Daarna wassen, aankleden, tandenpoetsen en aan het werk, zij het thuis zij het elders.

Hoe laat ga je/gaan jullie de deur uit?
Voor zoonlief rond 6, werkt in de aluminiumbusiness zo’n 3 kwartier vanaf hier, moet om 7 beginnen.
Voor schoonmeisje, heel wisselend, werkt in Wildlands, heeft wisselend rooster.
Voor manlief, werkt in de kartonindustrie zo’n 3 kwartier vanaf hier, heel wisselend door ploegendiensten.
Voor mij… als ik aan het ‘werk’ mag zo’n 15 minuten voordat er op mijn bestemmingslocatie naar mij wordt uitgekeken.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?
Dat er vaat op het aanrecht staat terwijl enkele centimeters daar recht onder Truus leeg staat

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?
Ohjee… dat is zo verschillend per persoon toch? Ik zou zeggen, het zó doen zoals het voor jou het prettigst is. Voor mij bijv. moet je echt niet de 1e 15 a 30  minuten tegen me praten op vragende toon en dus antwoorden/reacties verwachten.

Wie neemt hem over en vult hem in? Ik lees het graag !