Met de voorspelling op Weeronline dat vandaag een 9 zou krijgen in Amersfoort bleven we bij ons plan om daar gedrieën heen te gaan en Joop met de honden thuis te laten zodat hij in alle rust kon slapen na zijn nachtdienst. In Assen was het behoorlijk fris en bewolkt, dat bleef onderweg ook zo. Aangekomen in Amersfoort was de zon ook nog niet aanwezig dus we begonnen maar met hete thee en koffie want we rilden! Even later, nog ietwat rillend, liepen we het park in. Het was, ondanks het vroege tijdstip, al behoorlijk druk en ook bij de kassa’s stonden nog lange(r wordende) rijen.. Eigenlijk kom ik liever niet in het weekend in een dierenpark omdat het me vaak te druk is en vandaag bleek dat ook weer eens. We lieten ons niet door de talrijke kinderen, buggy’s etc ontmoedigen en gingen op pad. 

 

Onze camera’s klikten alsof hun leven er vanaf hing. Grappig is dan ook dat het enthousiasme van Daphne en mij bij Bastiaan heel aanstekelijk blijkt te werken en ook hij volop aan de slag gaat met zijn camera en we ondertussen met zijn drieën praten over leuke shots, leuke composities, scherpstellen en noem maar op. Het park is nog steeds erg mooi en er valt heel veel te zien. Op een gegeven moment steeg de temperatuur en kwam zelfs de zon door de wolken piepen waardoor het erg aangenaam werd. We hadden de grootste lol en lagen regelmatig in een deuk. Halverwege de route besloten we dat het tijd werd voor wat maagvulling. Bij het betreffende restaurant bevindt zich een eiland in het water naast een grote fontein en op dat eiland vind je de Japanse Makaken, apensoort. Naast dat eiland is dan een tuin aangelegd in Japanse stijl. Terwijl we er langs liepen zagen we iets vreemds. Een van de apen leek iets achter zich aan te slepen. Er stonden al meerdere mensen naar te kijken en over te praten. Wat bleek nou? Die aap was dus zojuist bevallen en droeg een baby-aapje aan haar borstkas. Dat baby-aapje zat dus nog met zijn navelstreng aan de nageboorte vast. Vreemd maar kennelijk volgens Moeder Natuur want navraag bij een verzorger leerde ons dat men dat ‘gewoon’ liet voor wat het was….

 

Enige tijd later waren we bijna aan het eind en voordat we de auto weer in stapten wilden we nog iets in onze magen, we kozen voor een zakje friet, die helaas niet zo lekker bleek als dat het er uit zag, jammer maar helaas. We zochten de auto op die we 6 uren eerder geparkeerd hadden en ging op weg naar huis alwaar we om half zes met hete thee en koffie verwelkomd werden door Joop nadat we even eerder bijna ondersteboven waren gelopen door 2 enthousiaste honden. Leuk thuiskomen is dat! 

 

Kortom, we kijken terug op een heerlijke dag waarin we veel plezier hebben gehad. ‘Wanneer gaan we weer en welke dierentuin doen we dan aan?’ Was de vraag die ik voorgelegd kreeg aan de koffietafel waarmee we de dag in Amersfoort begonnen. De locatie was gelijk al duidelijk alleen de datum nog niet aangezien ik geen agenda bij me had. Eenmaal thuis was die snel genoeg gepakt en in overleg met Joop werd een nieuwe datum geprikt, maandag 19 augustus als alles goed gaat. ‘Jullie gaan maar lekker, ik pas wel op ’t vee’ was zijn reactie. Hij zou wel meegaan als wij dat zouden vragen maar we doen hem er geen plezier mee dus vragen we het hem niet maar vragen we hem juist om thuis te zijn zodat de honden dan niet alleen zijn. Hij had al wel door dat hij er niet helemaal aan zou kunnen ontkomen want 1x per jaar gaan we als gezin op pad en dat wordt dit jaar Safaripark Beekse Bergen op 2 juli dankzij vrijkaartjes van Corry. Wel nog even onder voorbehoud want er moet natuurlijk nog oppas geregeld worden voor de honden. Komt vast wel goed.