Alternatieve Familiedag

Zomaar een zondag….. de ochtend alleen door gebracht want de jeugd sliep uit en Joop had ochtenddienst. Beetje logwerk zo her en der, de ZING-ZO en de PHOTO-SUNDAY gedaan en toen lekker op de bank met koffie binnen handbereik en mijn breiwerk op schoot met daaronder mijn ipad om tussendoor te feuden. De sjaals zijn af en ook Joop zijn trui is af, ben nu bezig met iets voor mijzelf. Bleef de zondag zo? Welnee….. Eergisteren had ik me voorgenomen dit weekend de honden te gaan scheren, dat kost gemiddeld 3 uur per hond. Ik had al bedacht dat ik zaterdag 1 van beide heren zou doen en zondag de 2e, gezien de conditie van mijn lichaam momenteel is het onmogelijk beide honden in 1x te doen namelijk. Nou heb ik iets meer dan een jaar geleden een nieuwe tondeuse gekocht, specifiek voor poedels, behoorlijk aan de prijs ook… Die begaf het gisteren een paar keer maar Joop kreeg hem iedere keer weer aan de gang. Loa maar eerst want hij is het ‘vervelendst’ om te scheren omdat hij weinig geduld heeft tijdens dit proces dat zich elke 4 maanden herhaalt.

Helaas begaf de tondeuse het uiteindelijk helemaal en moest ik noodgedwongen Loa met een schaar verder klaar knippen. Joop haalde wederom de tondeuse volledig uit elkaar en toen leek hij weer te werken. Noah is morgen aan de beurt, zei ik tegen Daphne die bij me was komen zitten om mij met Loa te helpen. Vanmiddag was het rond enen zover dat ik met Noah zou beginnen. Nou amper een paar centimeter gedaan en toen was het weer; ho stop, doe het zelf maar. Ik gooide dat ding aan de kant en pakte de schaar weer. Even later zaten we gevieren rondom Noah op de grond en waren we allemaal druk aan het knippen. Wat een gedoe zeg, afschuwelijk. De jeugd had de lol er wel in, de ene na de andere grap vloog door de kamer, inclusief dotten haar natuurlijk. “Goh mam” zegt zoonlief ineens, “dit is toch wel wat he? We vieren familiedag in huis, kost ons geen geld, en we vermaken ons vieren prima binnen 2 vierkante meter’. Ja hij heeft wel humor. Om half zes vertrok Joop met Noah naar boven om hem in bad te stoppen terwijl wij met ons drietjes beneden de boel opruimden. 2 grote boodschappentassen vol met hondenhaar gingen de kliko in, het restant in de stofzuiger. Aangezien we een familiedag altijd afsluiten met een etentje besloot zoon vervolgens eten te bestellen. Met de laptop nog op schoot ging hij vervolgens naar een andere website. In 1e instantie had ik niet door wat hij van plan was maar dat werd me al snel duidelijk. Niet alleen de tondeuse moet vervangen maar onze vaatwasser ook. De laatste functioneert al geruime tijd erg slecht en telkens weer kreeg Joop hem aan de praat maar deze laatste keer niet. Voor we het goed en wel beseften was er een tondeuse en óók een vaatwasser besteld onder het mom van ‘dan ben ik gelijk van vaderdag, moederdag, jullie verjaardagen en jullie trouwdag af dit jaar…’ en met een ‘nu niet meer zeuren’ sloot hij met een glimlach de laptop. Kortom, ik kan niet anders zeggen dan dat deze alternatieve familiedag, hoe intensief hij ook was, mij wel is bevallen. Na een nare week beginnen we de 2e week van dit jaar met 2 apart geknipte honden, een nieuwe vaatwasser en lekker eten. Het begin van 2013 was dan niet zo feestelijk maar het begin van de 2e week van 2013 is verre van verkeerd ook al heb ik dan een lijf dat nu enorm protesteert. Zo meteen lekker eten en dan maar relaxen en energie opdoen voor de week die voor me ligt. aftellend naar zondag de 20e waarop ik me samen met een héle lieve medeblogster zal laten verwennen in een kuuroord, daar heb ik uiteraard héél véél zin in!

20 gedachten over “Alternatieve Familiedag

  • Ik doe het expres op de grond zodat ik mijn rug zo recht mogelijk had houden…. ik zit dan op de grond uiteraard….
   Hahaha ja van vervelend was vanmiddag geen enkele sprake.

 1. Ach wat fijn om te lezen. Is je van harte gegund. Ook hier was de zondag goed besteedt, daar volgt vast nog een blog over ;-))

 2. Oh help wat een werk zeg! Maar het werd helemaal beloond…zeker met de nieuwe tondeuse en de vaatwasser. Yihaaa. Over vier maanden weer? *geeft vette knipoog*

      • Ohjeetje, ben jij zo goedgelovig als het om loterijen gaat of ben je wijs geworden door de vele prijzen die je al ontving….. de prijsuitdelers komen meestal wel onder de grens van Zwolle maar zelden erboven….

       Man man, vrouw vrouw bedoel ik, die jas is al lang versleten voordat zoiets ons ten deel valt. Gelukkig in de liefde zullen we maar zeggen, die is niet te koop overigens die deel ik gratis uit ;-)

       • Hahaha ja hoor, ik heb al zooooveel gewonnen; ijsprijzen, stroopwafels, Dvd’s…het MOET er echt een keer van komen, dat weet ik zeker ;-). Al is een portie liefde ook nooit weg hahaha.

        • Hahaha, nou oke dan, dan vertrouw ik maar op jouw ervaringdeskundig oordeel…
         En als je hier dan toch komt om te mee te shoppen dan pakken we het groots aan want ja, het nieuwe (dan nog te kopen) stulpje moet dan wel ingericht worden natuurlijk ;-)

         Die Liefde krijg je er dan wel bij, geen pakpapier voor nodig toch? ;-)

         • Kijk, jij snapt dat ;-). Heb je al op Funda zitten bladeren? Winkelt een stuk fijner als je weet hoeveel vierkante meter je kunt vullen ghehehe.

          Nee hoor, dat neem ik gelijk in gebruik. Scheelt weer papier, goed voor het milieu ;-)

          • Toch wel handig dat grijs haar van mij he, kan men mij niet meer voor een dom blonTje verslijten ;-)

           Heeeeeeel goed, zo mag ik het horen! (nou ja lezen dan) ;-)

 3. Jaja, het is een heel werk! Ik weet er alles van, had weliswaar kleine hondjes maar wel een aantal, die geregeld geknipt moesten worden. Voordeel was dat ik ze op tafel kon zetten…
  En die vaatwasser, heerlijk hoor, ik meen een dergelijk voorval te herkennen van jullie zoon een aantal jaren geleden, was dat toen niet de wasmachine? ;-)

  • Nou inderdaad, dat is een hele klus, maar het moet gedaan, en zelf doen is veel goedkoper dan naar een trimsalon, zeker met meerdere honden.

   Ja klopt hoor, die draait nog steeds dagelijks als een tierelier. Dat we er blij mee zijn hoef ik niet te benadrukken toch ;-)

 4. Poeh…. wát een klus die honden knippen ! Elektrische apparatuur heeft áltijd kuren als je ermee aan de slag wilt .Maar wél prachtig natuurlijk dat nu in één klap de beiden apparaten vervangen zijn !

  • Ja inderdaad, ik vind het overigens wel leuk werk om te doen, vooral als t lichaampie niet tegenstribbelt.

   Ja nou zeker weten want afwassen is 1 van de heel weinig huishoudelijke klussen waar ik een megahekel aan heb.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫