Wie mij al langer volgt weet onderhand wel dat ik een pleurishekel heb aan die walgelijke ellende die je op veel tv-zenders door de strot geduwd krijgt waarmee zendtijdeigenaars hoofdzakelijk hun zakken vullen en veelal b-c-ondefinieerbaar slecht-kwaliteit troep uitzenden. Nou probeer ik die zenders zoveel mogelijk te mijden maar ja ik ben niet alleenstaand, mijn huisgenoten zetten de tv bij voorkeur aan en ook nog op die zenders…dus ontkom ik er niet zo vaak aan als dat ik graag zou willen…

Ken je die reclame?
“Als we niet willen dat onze kinderen gaan roken moeten we niet doen alsof sigaretten heel normaal zijn…”

Waar blijven dat die reclames:

 1. “Als we niet willen dat onze kinderen alcoholisten worden…”
  moeten we niet doen alsof het leven alleen maar leuk is als je die gore zooi tig keer per dag door je strot giet… ohja natuurlijk, de waarschuwing ’18+ staat er in, heel gemakkelijk te overzien en zeker gemist als je je leesbril niet op de neus hebt staan, kleine lettertjes onder!
 2. “Als we niet willen dat het vrouwelijk geslacht zichzelf een aansteller vind tijdens menstruatie…”
  moeten we niet doen alsof het leven één groot feest is zolang je maar er ‘always’ doorheen kunt vliegen met ‘vleugels’!
 3. “Als we niet willen dat onze kinderen overspelplegers worden…”
  moeten we niet doen alsof ‘second life’ de normaalste zaak ter wereld is!
 4. “Als we niet willen dat onze kinderen openbare-weg-misdadigers worden…”
  moeten we niet doen alsof ‘niet omdat het moet maar omdat het kan’ je 24 uur met je gsm in de klauwen zit
 5. “Als we niet willen dat onze kinderen zo jong mogelijk al een minderwaardigheidscomplex krijgen…
  moeten we niet doen alsof schoonheid / aantrekkelijkheid alleen maar uit een potje, een doosje of een flesje te halen is.

Laat ik het maar bij deze 5 houden al zou ik moeiteloos het rijtje vol kunnen kalken met 100 punten, misschien zelfs wel meer. Ik vraag me altijd weer af hoe die reclamemakers over het publiek oordelen? Ik krijg sterk de indruk dat ze ons een stelletje randdebielen vind met de intelligentie van een uitgeknepen theezakje…

Wat mij betreft schrappen ze al die onzin en herinstalleren ze het ouderwets kijk- en luistergeld.