Schiere Bagger

Als we niet willen dat:

Wie mij al langer volgt weet onderhand wel dat ik een pleurishekel heb aan die walgelijke ellende die je op veel tv-zenders door de strot geduwd krijgt waarmee zendtijdeigenaars hoofdzakelijk hun zakken vullen en veelal b-c-ondefinieerbaar slecht-kwaliteit troep uitzenden. Nou probeer ik die zenders zoveel mogelijk te mijden maar ja ik ben niet alleenstaand, mijn huisgenoten zetten de tv bij voorkeur aan en ook nog op die zenders…dus ontkom ik er niet zo vaak aan als dat ik graag zou willen…

Ken je die reclame?
“Als we niet willen dat onze kinderen gaan roken moeten we niet doen alsof sigaretten heel normaal zijn…”

Waar blijven dat die reclames:

 1. “Als we niet willen dat onze kinderen alcoholisten worden…”
  moeten we niet doen alsof het leven alleen maar leuk is als je die gore zooi tig keer per dag door je strot giet… ohja natuurlijk, de waarschuwing ’18+ staat er in, heel gemakkelijk te overzien en zeker gemist als je je leesbril niet op de neus hebt staan, kleine lettertjes onder!
 2. “Als we niet willen dat het vrouwelijk geslacht zichzelf een aansteller vind tijdens menstruatie…”
  moeten we niet doen alsof het leven één groot feest is zolang je maar er ‘always’ doorheen kunt vliegen met ‘vleugels’!
 3. “Als we niet willen dat onze kinderen overspelplegers worden…”
  moeten we niet doen alsof ‘second life’ de normaalste zaak ter wereld is!
 4. “Als we niet willen dat onze kinderen openbare-weg-misdadigers worden…”
  moeten we niet doen alsof ‘niet omdat het moet maar omdat het kan’ je 24 uur met je gsm in de klauwen zit
 5. “Als we niet willen dat onze kinderen zo jong mogelijk al een minderwaardigheidscomplex krijgen…
  moeten we niet doen alsof schoonheid / aantrekkelijkheid alleen maar uit een potje, een doosje of een flesje te halen is.

Laat ik het maar bij deze 5 houden al zou ik moeiteloos het rijtje vol kunnen kalken met 100 punten, misschien zelfs wel meer. Ik vraag me altijd weer af hoe die reclamemakers over het publiek oordelen? Ik krijg sterk de indruk dat ze ons een stelletje randdebielen vind met de intelligentie van een uitgeknepen theezakje…

Wat mij betreft schrappen ze al die onzin en herinstalleren ze het ouderwets kijk- en luistergeld.

20 gedachten over “Als we niet willen dat:

 1. Wij kijken nauwelijks meer tv en dat komt vooral door die schreeuwerige, overdreven, nepperige reclamespotjes die een wereld scheppen waarin ik niet wil leven. Heerlijk om dat te negeren want, precies zoals jij zegt, het schept een verkeerd beeld en het maakt mensen alleen maar onzeker.

  1. Wij op onze leeftijd en met onze levenservaring weten dat het onzin is…
   Maar juist zij die nog zó zoeken naar identiteit en zelfverzekerdheid zijn zo gemakkelijk te beïnvloeden en manipuleren…. dat baart mij dus wel zorgen soms

    1. Ja klopt. 1 vd reden dat ik daar vrij snel na het beginnen weer mee gestopt ben. Wilde ff zien wat het nou precies was maar ik had gelijk door “niks voor mij dus weg ermee”

     1. Ik ook. Wel heel wat afgelachen, al die duck-faces… Sommige mensen hebben een air over zich van ‘kijk eens hoe knap ik ben’ maar ik vind het vaak erg nep en lelijk. Zelfde wereld als in de reclames.

 2. Ik kijk zelden tv en dan vaak nog opgenomen of bij gemist zonder reclame.Maar je hebt helemaal gelijk veelal bagger programma’s. FB en zo,niets is wat het lijkt.

 3. Wij kijken alleen nog maar naar het journaal en zelfs dat slaan we af en toe over.
  De maatschappij begint bij jezelf. We moeten een ander behandelen zoals we zelf ook behandeld willen worden.
  Reclamemakers? Die denken dat de gemiddelde Nederlander is blijven steken bij het niveau van de kleuterschool.
  Wat wel werkt: producten massaal boycotten. En het voelt zo goed (-:
  Volgens mij heeft iemand zich hier heeel boos zitten maken…
  Knuffel ♥

  1. Dat kijk ik dus heel bewust niet, ik erger me gruwelijk aan de taal- & grammaticafouten die die nieuwslezers produceren..terwijl ze potverjankoffiestroop de autocue lezen…

   Ja klopt.

   Vind ik ook.

   Doe ik dus ook standaard, ik koop al ‘eeuwen’ niet dat wat in reclames wordt aangeprezen, integendeel zelfs, ik mijd het als de jeweetwel

   Ja klopt, was ik al, ben ik nog steeds, dan vallen deze irritaties nog dieper.

   knuffel xxx

   1. Haha, hebben we weer een overeenkomst! Wat het hardst wordt aangeprezen, laat ik links en rechts liggen.
    Ik erger me groen en paasgeel aan foutief gebruik van verwijswoorden: die ipv dat of omgekeerd. Of hun ipv hen. Hoort ook een beetje bij onze leeftijd denk ik. Roos zal het worst wezen.
    Dikke knuffel.

    1. Ja dat kan best…. ik vind het in ieder geval afschuwelijk, dat daar opgeleide nieuwslezers staan die gewoon klakkeloos overnemen wat er op de autocue staat… alsof het computers zijn ipv mensen met een stukje verstand… om nog maar te zwijgen van degene die de teksten schrijft…en diens leidinggevende, de redacteur.

     knuffel

 4. Laat het over je heen komen en weer van je afglijden. Vandaag telde ik 35 reclameblaadjes door de brievenbus van gisteren en vandaag. Laat ze dat geld maar besparen en sturen naar de zg. goede doelen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge