Achter de foto

Minoesjka heeft in het verleden een tijdlang een soort van foto-uitdaging gehad dat zij ‘Achter de foto‘ noemde. Net als Minoesjka deed ik ook mee aan de foto-uitdaging Thursday Challenge. De eigenaar van die challenge heeft zijn werkwijze gewijzigd op zeker moment waardoor het veel minder leuk werd en ik er dus mee gestopt ben. Minoesjke stopte er dus ook mee om dezelfde reden, ik zag zo her en der al meer bloggers afhaken, wellicht ook om dezelfde redenen…
Hoe dan ook… Minoesjka plaatste enkele dagen geleden een foto zoals ze toen in haar uitdaging ook deed. Het leek me leuk om daarop in te haken want de donderdag is mijn vrije dag, in zin van blog-uitdagingen bedoel ik dan uiteraard.
Kortom, ik maakte een nieuwe categorie aan, maakte een logo en heb me voorgenomen voortaan elke donderdag een foto te plaatsen en het verhaal achter die foto er dan ook bij schrijven.


Foto-Uitdaging

Gestart: 17 – 8 – 2017

1

Bijdrages van: Minoesjka –  Joanne

Deze foto (en anderen) maakte ik op 27 mei 2015. De dag dat ik, vergezeld door een aantal bloggers, door Emmen liep. De dag dat de 5e editie van de Blog-Adoptie-Actie werd afgerond. Mijn contactpersoon van de de dierentuin had ons een kijkje achter de schermen beloofd en dus liepen we van het oude park naar de locatie van het nieuwe park. Het was toen echt nog niet herkenbaar als dierentuin, het was een mega-grote bouwplaats waarop van alles en nog wat tegelijkertijd gebeurde.

Terwijl we door de stad liepen hoorde ik ineens een helicopter aankomen, we bleven stil staan en zagen dat voor de bouwplaats van de nieuwe dierentuin volk samendromde. Mijn contactpersoon pakte zijn telefoon om iemand te bellen om te informaren maar op dat moment werd hij al gebeld. Bleek dat er een plafond was ingestort en dat daar een bouwvakker onder bekneld lag. Wat een schrik, wat een paniek.
Ondanks dat wij als groep een prachtige dag hadden bleef dat ongeval als een schaduw over ons hangen, we hadden het regelmatig over die meneer en hoopten enorm dat alles goed zou aflopen. Dat is gelukkig ook gebeurd, mijn contactpersoon heeft me enige tijd later gebeld om mij dat te vertellen.

Hier in Assen vliegt de traumaheli regelmatig over, wij wonen kennelijk onder de vliegroute naar het UMCG in Groningen alsmede het Wilhelmina in Assen. Inmiddels ben ik aan het geluid gewend maar elke keer dat ik hem hoor denk ik acuut terug aan die dag in Emmen. Het is natuurlijk fijn dat die traumaheli’s bestaan maar ik hoop dat ik er nooit eentje nodig zal hebben!

16x Akkoorden op ~ Chords on Achter de foto

 • fietszwerver  schreef ~ wrote:

  een verhaal achter een foto , mooi gevonden
  en deze heeft dat zeker , nee met die kan je beter niet mee hoeven vliegen

 • Edward McDunn  schreef ~ wrote:

  Leuk gedaan Melody, wanneer je deze ziet vliegen, is het meestal niet goed.
  Edward McDunn componeerde ~ composed Proefritten Hoekse metrolijn.My Profile

 • Hartelijke Hot Hulk  schreef ~ wrote:

  Ik vermoed dat velen helikopter geluiden of sirenes associëren met iets van trauma in hun gedachten.

  Weinig tijd om te bloggen. Mijn enge en spannende jeugdboek moet naar de drukker. I.v.m. Kinderboekenweek in oktober met het thema GRUWELIJK ENG!
  Wil jij misschien proeflezen?
  Hartelijke Hot Hulk componeerde ~ composed Better Blogging Through Podcasts: Announcing RadioPublic EmbedsMy Profile

 • Rietepietz  schreef ~ wrote:

  Wij wonen in de omgeving van het grote verkeersknooppunt Prins Claus plein en ook hier zijn zowel de verkeerspolitie- als de traumaheli een bekend beeld. Altijd een slecht teken wanneer we zien rondcirkelen.
  Rietepietz componeerde ~ composed theater van de lachMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ja ik weet het…. gezien de grotere bevolkingsdichtheid aldaar zal het daar orde vd dag zijn neem ik aan…
   Melody componeerde ~ composed Achter de fotoMy Profile

 • De Gans (Marije)  schreef ~ wrote:

  Elke sirene geeft mij een gevoel van empathie naar een ander…. Zo ook de heli. Het verhaal erachter is nooit prettig… Liefs xxx
  De Gans (Marije) componeerde ~ composed Je moet je altijd blijven ontwikkelenMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Dat klopt… heb ik ook…. onze wijk ligt als het ware om de hoek van een groot kruispunt, daar gebeurt zo vaak iets. Vanmiddag nog, de sirenes bleven maar loeien…bleek later dat 2 auto op elkaar geknald waren en meerderen naar het zkh zijn gebracht… vreselijk.

   *zwaaaaaiiiiii* goede reis lieverd, veeeeeeel plezierrrrrrrrr xx!♥♥xx!♥!♥
   Melody componeerde ~ composed Achter de fotoMy Profile

 • Joanne  schreef ~ wrote:

  Ik herinner mij die dagen nog goed in Emmen. Zo genoten! Met Truus met de trein en dan een dag in de dierentuin met een lief gezelschap.
  Maar juist dat jaar was ik er niet bij. Jammer. Het is een mooi verhaal achter de foto.

  Kijk ook even bij mij.

  Liefs Joanne

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Ja gelukkig maar ook!

   Ja jammer inderdaad, ik weet nog dat je zo’n last van je rug had.

   Prachtige bijdrage, dank je wel, leuk dat je mee doet !!

   xxx
   Melody componeerde ~ composed Achter de fotoMy Profile

 • minoesjka2  schreef ~ wrote:

  Hé, wat leuk, dat jij er een uitdaging van maakt :-) Voel me helemaal vereerd…….

  En wat een bijzonder verhaal zeg!! Als je zoiets hoort, blijft het je toch bezig houden hé? Gelukkig heb je later gehoord hoe het afgelopen is, maar meestal hoor je dat niet.

  Vanuit het kantoor van het vrijwilligerswerk, vlak bij het EMC. zie ik heel vaak de traumaheli bezig met het landen op de helipoort bij het ziekenhuis……… je went eraan, maar toch…………..
  minoesjka2 componeerde ~ composed Vraag op maandagMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ;-) Ik pak de uitdaging in ieder geval voor mezelf op… en ja natuurlijk is het extra leuk dat een ander daar dan weer op inhaakt.
   Ja joh, is veel te leuk immers?!
   Ja inderdaad!!

   Ja precies, je went omdat dat onontkoombaar is maar ja telkens dringen ook allerlei nare gedachten zich aan je op…
   Melody componeerde ~ composed Achter de fotoMy Profile

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017