Achter-Foto·Foto-&-Schrijf-Uitdaging

Achter-de-foto-8


Foto-Uitdaging

Gestart: 17 – 8 – 2017

5 oktober 2017 – 8

Bijdrages van:

An InLinkz Link-up


Op weg naar een favoriete zoo over de grens met onze Oosterburen keuvelen Anita en ik gezellig over Jan Rap en zijn maat terwijl de kilometers onder de auto doorzoeven. Het weer is goed, de sfeer is goed, we hebben beiden een hoofd vol met bagger dus zo’n uitje doet ons altijd erg goed, we verheugen ons op de dag die voor ons ligt.

Op zeker moment komt het gesprek op films en uiteraard komt ook onze ‘all time favorite’ aan bod. Regisseur Peter Jackson die het voor elkaar kreeg een episch verhaal van J.R.R. Tolkien te verfilmen. Hij slaagde waar velen voor hem glansrijk in gefaald hadden.

Op veel autobahnen in Duitsland heb geen 4 banen maar 3… dat betekent dat om de zoveel kilometer of jij 2 banen hebt of het verkeer dat van de overkant komt. Bij een switch van 1 naar 2 banen zie ik in mijn spiegel een grote vrachtwagen snel naderen en ik besluit dan ook mijn gaspedaal terug te nemen en hem voor te laten gaan. Terwijl hij naast me komt uit Anita een vreugdekreet dus ik kijk ietwat verschrikt naar haar opzij… kijk dan, zegt ze, kijk nou… en terwijl de vrachtwagen door voor me komt te rijden zie ik hoe de oplegger beschilderd is… Juistum met zeer bekende personen uit de 2 trilogieën (Lord of the Rings & The Hobbit)  waarover we enkele minuten eerder nog volop in gesprek waren. De foto toont weliswaar niet hoe mooi die schilderingen precies waren maar jullie snappen vast wel dat ik niet ben gaan inhalen toen ik de kans kreeg, heb lekker een tijdlang achter die vrachtwagen aangekacheld en samen genoten we van wat we zagen *glimlach* .

32 gedachten over “Achter-de-foto-8

  1. Haha ja daar heb je wel een punt hoor… ik vind zulke beschilderde trucks ook altijd prachtig… 1x per jaar (geloof ik althans) komt er een lange stoet naar de tt-baan… heb ergens nog wel foto’s … is schitterend om te zien. Zeker als ze in 1 superlange rij over de a28 binnenkomen
   Melody componeerde ~ composed Achter-de-foto-8My Profile

 1. ja mooi geschilderde trucks zie ik ook graag
  maar ik heb geen idee over welke film jullie spraken
  en welke er achter op de truck stond :)

  nee ook ik heb niks met die commerciele dagen als moeder vader of dierendag
  die zijn het bij mij alle dagen

  1. Ja tuurlijk ;-)

   De beide filmtrilogieën noemde ik al…. The lord of the Rings & The Hobbit

   Je ziet Gandalf the Grey (tovenaar, die in beide trilogieën voorkomt) Elven Legolas (ook in beide) met Tauriël (de vrouw…alleen in The Hobbit) en Bilbo Baggins in de jonge jaren uit The Hobbit, in de oude versie door een andere acteur uiteraard in Lord of the Rings.

   Gelukkig maar
   Melody componeerde ~ composed Achter-de-foto-8My Profile

  1. Ja hè?

   Jah, daar heb je wel een punt… maar afgezien van beschilderde trucks is er altijd wel afleiding …. raar gedrag van andere weggebruiker, de natuur om je heen, iets in de lucht, bewijzering wirwar, noem maar op… Hoe dan ook, het is altijd zaak je aandacht goed gefocust te houden.
   Melody componeerde ~ composed Achter-de-foto-8My Profile

 2. Zo wil ik ook nog wel achter een vrachtwagen hangen. Weet je nog de N33 voordat ie verbouwd is in 13? Als je dan bij Assen op het tweebaanstuk de vrachtwagen voor je niet in kon halen dan zat je er tot Veendam achter. Minstens. Dan was ik overigens ook uitgekeken geweest op deze charmante verschijning ;-P
  xxx <3 xxx
  De Gans (Marije) componeerde ~ composed Zeswoordverhaal: creativiteitMy Profile

  1. Haha ja tuulk, welke Tolkien-liefhebber wil dat nou niet?

   Jah hou op schei uit… ik had toen vrienden in Borger wonen… al die ellende daar heeft dan weer wel tot iets moois geleid, de doorstroming is nu vele malen beter. Ik merk het elke 2 weken als ik naar onze Oosterburen rijd.

   xxx♥♥♥xxx
   Melody componeerde ~ composed Achter-de-foto-8My Profile

    1. Precies.

     Eh ja dat kan ik me levendig voorstellen, ik erger me gruwelijk aan alle opbrekingen ier in de stad, al jaren bagger en het is nog lang niet klaar ook grmslbbb

     gaan we maar voor, vind je ook niet?

     Vanavond lekker naar Amersfoort, Purper joepiieeeeeeeee

     xxxx
     Melody componeerde ~ composed Japans op Zaterdag – 129My Profile

  1. Haha ja inderdaad… wie rekent daar nou op dat als je ergens over praat… dat het dan enkele ogenblikken later voor je ogen opdoemt…

   Ikke wel hoor, rij ik met liefde een stukkie langzamer *grinnik*
   Melody componeerde ~ composed Achter-de-foto-8My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge