Achter-Foto·Foto-&-Schrijf-Uitdaging

Achter-de-foto-25

Foto-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 25 / 1 – 8 februari 2018

Bijdrages van:


 

Als je dat wat je op de foto ziet niet (hef-)-kent, wat denk je dan wat je ziet?

Ik fotografeer al een aantal jaren heel veel. Lang niet elke foto zit ‘vers’  in mijn geheugen uiteraard. Bij deze wekelijkse uitdaging blader ik dan door een aantal mappen heen tot ik bij eentje uitkom waarbij ik denk: “ja, deze gebruik ik” …. en vaak valt me dan op dat de foto niet altijd duidelijk maakt wat ik zag toen ik de foto maakte. Vandaar dus mijn vraag *glimlach*.

Als je de foto bekijkt zou jouw 1e gedachte dan zijn: Dit is overduidelijk een giraffen-stal?
Mijn antwoord zou zijn: Ja klopt, de giraffenstal van Zoo Antwerpen, maar ja dat is natuurlijk ook een logisch antwoord want ik ken die zoo en ik maakte deze foto, maar als dat niet het geval zou zijn geweest had ik het echt niet geweten.

Inmiddels was ik 3x in de zoo van Antwerpen, een mooie zoo, zondermeer maar als de China Lights Festivals er niet waren geweest had ik het bij 1 of misschien 2x wel gehad. Ik hoef er ook niet weer heen, er zijn nog zat andere zoo’s waar ik nog niet was en dan kies ik daar liever eentje uit. Of we er volgend jaar weer heengaan zal afhangen van het China Lights Festival, mocht de tentoonstelling gelijk zijn gaan we niet, mocht die anders zijn dan gaan we het overwegen… tijd zal het dus leren.

Hoe dan ook… Zoo Antwerpen heeft verreweg de mooiste giraffenstal die ik ooit zag.

22 gedachten over “Achter-de-foto-25

 1. Ik zou dit nooit herkend hebben als stal voor giraffen. Voor rinocerossen dan weer wel, maar giraffen… Nee, grapje. Daar moeten best hoge deuren in zitten om die dieren binnen en buiten te laten. Giraffen zijn tamelijk onpraktisch gebouwd. Ik heb wel eens op televisie een gevecht tussen twee mannelijke giraffen gezien (om een vrouw uiteraard). Ze mepten hun halzen tegen elkaar aan dat het een aard had. Niet gezond! Het is goed denkbaar dat de dwarslaesie door giraffen is uitgevonden.

  1. ;-) Schreef ik toch al ?

   Het is inderdaad megahoog kan ik je vertellen, de buitenkant is ook zo schitterend mooi.

   Ja dat heb iikk ook al gezien… zou inderdaad zo maar kunnen… wist je trouwens dat een giraf hetzelfde aantal nekwervels heeft als de mens?? 7 slechts… bizar toch?
   Melody componeerde ~ composed Achter-de-foto-25My Profile

 2. Het moest wel iets met een zoo te maken hebben maar de eerste indruk was een stationshal. In Antwerpen heeft het station ook een heel hoog plafond. Daar moest ik direct aan denken. Blijkt het toch in Antwerpen te zijn maar dan een iets anders. Hi hi 😉😉
  AnneMarie componeerde ~ composed Probleem eindelijk opgelostMy Profile

 3. Dat het iets van doen moest hebben met dierentuinen is dan natuurlijk bij jou al mijn uitgangspunt, dat het niet het verblijf van stokpaardjes gaat is ook wel zeker;-) Erg mooi verblijf al zullen de giraffen daar niet zoveel oog voor hebben, maar het publiek des te meer.
  Rietepietz componeerde ~ composed warmte op ’t walletjesMy Profile

 4. ha die Melody
  dank je voor de felicitatie , en ja ik ga voor nog vele jaren bij goede gezondheid :)
  ik werd de nacht van die ramp 3 , heb het dus ook enkel van verhalen , jij van je maandag meneer , ik van pa en vele anderen
  smakelijk en fijne avond groet

  1. Ha die Jarige Job

   Graag gedaan hoor… ben blij dat ik het op de goede dag kon doen ;-)

   Dingen die verder verteld moeten worden opdat ze nooit vergeten worden.

   Dank je wel, jij ook, straks saampies voor Morse, toch?
   Melody componeerde ~ composed Achter-de-foto-25My Profile

   1. mogge Melody
    ja ik zag een goede Morse :)
    nu de aandacht voor deze nare gebeurtenis als ook die van WO2 is er gelukkig nog steeds en k ben blij er altijd veel jeugd bij te zien
    geniet de dag

    1. Goedenavond Karel…

     ik moet m nog zien….

     Ja ik ook…..Geschiedenis die gekend moet worden.

     Onverwacht drukke dag…. en druk weekend voor de boeg…genieten doe ik zoveel mogelijk.
     Melody componeerde ~ composed LesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge