Zwijmelen op Zaterdag

MARJA‘s 9e ‘Zwijmelen op Zaterdag’
Deze keer geen filmpje maar wél muziek… klik op de witte pijl naar rechts in de mediaspeler ►►►
Je kunt zielsveel van iemand houden en die persoon kan met al jouw harte- & zielesnaren met jou verbonden zijn, toch kan die iemand jou evengoed tot op het diepst van je ziel onbeschrijflijk pijn doen. Dan vind je die persoon verre van aardig maar de Liefde die jij voor die persoon hebt gaat er niet mee weg, zelfs niet als je dat zou willen. Ik kan helaas uit eigen ervaring spreken als ik zeg dat ik dat verdriet niet kan verwoorden, die pijn bij tijd en wijle ondraaglijk vind, het dan moeilijk vind om toch overal het beste in te zien en te genieten van de dingen van alledag, het fijne en goede om mij heen. Anderzijds hoop ik dat niemand van jullie kan beamen hoe het voelt want dit gun ik niemand!

Jeans-22-Dynamite heeft in het nieuwste seizoen dat momenteel in vele theaters in Nederland te bewonderen is, vele mooie nummers opgenomen. Eén ervan is een cover van Adele; Make you feel my love. Het Jeans-sausje waarin zij alle nummers dippen maakt het dan vaak tot een prachtige, soms ontroerende, versie. Vandaar dus hier wel muziek maar geen filpmje, simpelweg omdat het niet beschikbaar is. Het nummer dat ik hier benoem als ook het nummer dat ik HIER benoemde, zijn slechts 2 van talrijke schitterende nummers in de nieuwste show Dynamite. Mocht je Jeans in een theater bij jou in de buurt willen opzoeken kan je HIER kijken en, indien gewenst, kaarten bestellen. Gegarandeerd dat je een fantastisch avondje uit zult hebben. Maar goed, daarover gaat dit logje niet, het gaat over Zwijmen op Zaterdag van MARJA. Mocht je de muziek beluisteren kan je meezingen, tekst is uitgewerkt en hieronder neer getypt.

(Tjindjara Metschendorp)
When the rain is blowing in your face
And the whole world is on your case
I could offer you a warm embrace
To make you feel my love

When the evening shadows and the stars appear
and there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years
To make you feel my love

I know, you haven’t made your mind up yet
But I would never do you wrong
I’ve known it from the moment that we met (met Benny)
No doubt in my mind where you belong

(Bennie Hölzken)
Ik zing voor jou mijn allerhoogste lied
iets niet doen voor jou kan ik niet
ben je blind help ik je tot jij ziet
dat iemand van je houdt.
(Tjindjara en Benny samen)
Het kan gaan stormen zoals nooit te voor
wel met de kracht van meer dan tien (Bennie alleen)
en stel je voor het stormt maar door en door
dan nog zal jij me naast je zien (Bennie alleen)
(Tjindjara in het Engels)
I could make you happy
Make your dreams come true
Nothing that I wouldn’t do
Go to the ends of the earth for you
To make you feel my love
dat iemand van je houdt
(Bennie in het Nederlands)
Is het donker, koud en kil
samen maken wij ‘t verschil
ik wacht tot ook jij het wil
to make you feel my love
dat iemand van je houdt.
(PS; bij het inplannen van dit bericht heb ik per ongeluk mijn 8e “zwijmelen op zaterdag” van afgelopen zaterdag, 5-1-13 gewist ;-( De 36 reacties van vorige week staan dus bij dit logbericht)

58 Comments

  • Zo zie je maar, nooit te oud om te leren ;-)

   Ja zeker weten, ondanks de vele tranen vond ik het fantatisch erbij te mogen zijn.

   Reply
 1. Bij mij heeft André Hazes ook een heel speciaal plekje! Ken eigenlijk wel de meeste nummers, had al zijn LP’s maar inmiddels is alles weg. Een heerlijk nummer!

  Reply
  • Dat is fijn te lezen…. de lp’s heb ik ook niet meer, wel jammer achteraf, heb alles op cd en op de pc …

   Reply
 2. André Hazes is toch echt iets aparts; ik hou zelf niet zo van Nederlandstalige nummers maar die van hem mogen er helemaal zijn. Door de tekst en hoe hij het brengt. Ik kan het eigenlijk niet onder woorden brengen wat het is. Kan me ook voorstellen hoe dat was, daar in de Arena.

  Reply
  • Jij benoemt het precies zoals ik het voel….. ik weet ook niet wat het is in hem dat mij altijd al zo diep raakt…
   Bijna heel de avond in tranen, geen woord niet mee zingend… iedereen stond hand in hand of arm in arm of omarmd… nooit zoiets mee gemaakt, niet ervoor noch erna, zal het nooit vergeten

   Reply
   • Ik kan het ook niet omschrijven. Omdat zijn eigen leven eigenlijk zo’n “soap”was…weet je er zijn veel zangers die het levenslied brengen. Maar een handjevol weet waar hij/zij écht over zingt. Dat is niet gewoon een tekst die door een ander verzonnen is. Zoiets.

    Ja, zo intens. Eigenlijk zou er een nieuw woord voor verzonnen moeten worden om het te omschrijven. Het is dat het een trieste aanleiding was maar ergens is dit zoooo mooi. Mensen doen elkaar de vervelendste dingen aan en dan, op zo’n moment met elkaar…fascinerend eigenlijk.

    Reply
    • Ja zo is het…. de anderen dreunen iets op en André deed dat niet, die opende zijn hart en liet het spreken…

     Ik kan er geen passend woord voor verzinnen, ik weet alleen maar dat ik me die dag nog heel goed kan herinneren, elke seconde ervan zou ik haast willen zeggen. En ja, waarom kan er bij zo’n gelegenheid wel die vrede zijn waar het anders niet kan vraag ik me dan ook nog steeds af… we zullen dat wel nooit weten

     Reply
 3. Mijn ‘schone broer’was groot fan van Andre,helaas heeft hij op de sterfdag (23 september 2011)van Andre een einde aan zijn eigen leven gemaakt. Dus ja tis wat dubbel.

  Reply
 4. Heel mooi nummer. ook ik spreek helaas uit ervaring.Ik ben door mijn moeder in het diepst van mij ziel geraakt. Het geeft veel verdriet, wat moeilijk slijt. Mijn boosheid is wel gezakt, maar vergeven en vergeten kan ik niet.

  Liefs Frederique

  Reply
 5. Prachtige muziek. Trieste herinneringen voor velen. Dank voor deze mooie uitvoering, Melody.
  Hij verschijnt helaas nog niet in de Google leeslijst, weet jij hoe dat komt?
  Fijn weekend.

  Reply
  • Ja he?
   Jammer genoeg wel meis.
   Graag gedaan.

   Zeker weten doe ik het niet maar ik bevrees dat dat te maken heeft met de fout die ik gisteren begin toen ik de log van vorige week verwisselde met deze en die andere dus per ongeluk wiste….

   Dank je wel jij ook!

   Reply
 6. Mooi… en ik maar denken… andré… ik hoor helemaal geen andré… totdat ik je bericht onderaan las :-)

  Ik ben via youtube even doorgeklikt het naar origineel van dit nummer gezongen door Bob Dylan. Adele zingt het mooi, jouw versie is mooi, maar Bob kan er ook wat van. Prachtig nummer. De eerste keer dat ik het hoorde parkeerde ik net de auto voor de deur. ik ben blijven zitten tot het afgelopen was. Toen ik binnen kwam heb ik het direct opgezocht en aan mijn man laten horen. Ik vond het zó mooi!

  Reply
  • Ja, snap ik, baal er zelf ook van, maar helaas het zij zo.

   Ja dat originele nummer heb ik ook beluisterd….. het is schitterend, maar als die-hard-JEANS-fan vind ik deze uitvoering uiteraard het mooist.

   Reply
  • Dat is inderdaad heel erg jammer Elisabeth….. dat zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met hoe jouw pc ingesteld is… ik weet niet wat ik kan doen om het op te lossen….
   Ik zal jou het stukje muziek mailen, wellicht kan je het dan wel beluisteren.

   Reply
  • Ja he? Kippenvel toch?
   Haha ja dat heb ik ook geleerd, bij elke nieuwe show van Jeans zoek ik op wie de originele uitvoerders zijn als ik het niet weet. Nooit te oud om te leren of wel dan http://melodymusic.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif

   Die smileys…. via een plugin die je bij WordPress gratis kunt gebruiken… Ik ken de achterliggende structuur van Blogspot niet, ik kan je tot mijn spijt dus niet vertellen of het mogelijk is bij jou en zo ja hoe, sorry.

   Reply

Leave a Comment.