Jeans-24-Tropical Heat

Het is nog maar april en de theaters zijn nog volop bezig met het samenstellen van hun agenda voor het komend theaterseizoen 2014-2015. JEANS is daar natuurlijk ook nog volop mee bezig en op hun website is die agenda ook nog niet beschikbaar. Tot aan het moment dat dat wel het geval is zal ik hier de data die ik zelf ontdek, en die anderen mij verschaffen, hier plaatsen.

De 1e kan ik al bekend maken met dank aan Rineke.

Wanneer Waar Theater Online Telefoon
September
26 Beverwijk Kennemer Klik 0251-221453
Oktober
15 Veldhoven De Schalm Klik 040-2533578
16 Nieuwegein De Kom Klik 030-6045554
November
29 Emmen De Muzeval Klik 0591-617000
December
2 Bergen op Zoom De Maagd Klik 0164 280555
12 Winterswijk De Storm Klik 0543-519285
26 Almelo Theaterhotel Klik 0546-803000
27 Hengelo Rabotheater Klik 074-2556789
30 Veghel De Blauwe Kei Klik 0413-342555
Januari
10 Rijswijk Schouwburg Klik 070-3360336

Het spreek voor zich dat iedere aanvulling uiteraard van harte welkom is!!

Omarm me

Zwijmelen op Zaterdag
- 75 ~~ 2.22
beluister meer ‘zwijmels’ bij MARJA

Ken je dat?

Het met ontroering luisteren naar een nummer dat je heel erg mooi vindt maar tegelijkertijd kippenvel op je huid voelend omdat je de uitvoerder vreselijk vindt? Onderstaand nummer is daar zo’n overduidelijk voorbeeld van. De originele uitvoerder roept niets positiefs in mij op om dat maar netjes te verwoorden. Gelukkig zijn er altijd artiesten die een mooi nummer coveren. Ook dit nummer is meermalen door diverse artiesten gecovered, mijn favoriete cover was al geruime tijd die van Simone Kleinsma maar sinds eergisteren staat die versie op de 2e plaats, verdrongen door de versie die uitgevoerd werd in The Passion dit jaar dat donderdagavond op tv uitgezonden werd. Als, al sinds jaar en dag, groot fan van Stanley Burleson kan ik natuurlijk niet anders dan het hier plaatsen. Ook omdat het in The Passion zat en dat qua tijd weer heel toepasselijk is.

Ik wens iedereen een heel fijn pasen!Its all right

Zwijmelen op Zaterdag – 74 ~~ 2.21 van MARJA

Kijk eens bij haar, beluister/geniet van alle zwijmels aldaar.

Vandaag heb ik een heel kort nummertje voor jullie maar…. ik hoop dat het jullie net zo vrolijk maakt als dat het dat mij altijd maakt. En dat een vrolijk deuntje niet per definitie lege woorden als tekst kent …bewijst dit liedje dan ook weer wel.

Het is de herkenningstune van een Engelse crimi, “New Tricks”, gestart in 2003. Niets ingewikkelds maar wel ontzettend grappig met af en toe spannende momentjes. België heeft één seizoenen uitgezonden maar gelukkig doet BBC dat nog steeds.

Dit liedje is overigens gezongen door 1 van de 5 hoofdpersonen uit deze serie; Dennis Waterman die de rol speelt van Gerry Standing.

It’s all right
it’s okay
doesn’t matter
if you’re old and grey

It’s all right
i say: it’s okay
listen to what i say

It’s all right
doing fine
doesn’t realy matter if the sun don’t shine

It’s all right
i say: it’s okay
we’re getting to the end of the day

Hight take
Low take
take your pick
you can’t teach an old dog a brand new trick
i don’t care what every body says
at the end of the day….

Zwijmelen op Zaterdag – 72 ~~ 2.19

Voor méér zwijmelen én zwijmelaars, kijk / luister / geniet bij MARJA

We maken allemaal wel eens momenten mee dat we het ‘even’ niet meer zien zitten, ook al hebben we de eigenschap om altijd maar weer op te krabbelen én door te gaan want opgeven is immers nooit de meest ideale optie?!
Een lied waarvan ik bij uitstek vind dat het een hart onder de riem steekt is ‘Climb every mountain’, uit de musical Sound of Music, welker eerste première op 16 november 1959 uitgevoerd werd. De muziek is van de hand van Richard Rodgers en tekst is van de hand van Oscar Hammerstein.

Van dit lied zijn talloze versies te vinden. Ik had de gemakkelijkste weg kunnen nemen en kiezen voor de originele musicalversie, daar zijn er ontelbare uitvoeringen van. Evenzo ontelbaar zijn overige versies van bijvoorbeeld in de klassieke sfeer van Dame Kiri Te Kanawa, Susan Bollock en anderen, als ook popachtige versies van bijvoorbeeld Nikki, The Jacksons, Christine Aguilera etc. Ook had ik kunnen kiezen voor koor-versies zoals bijv. van Mormon Tabernacle Coir of wat te denken van een ballad-versie van bijvoorbeeld Shirley Bassey of Alessandro Safina? Om nog maar te zwijgen van de instrumentale versies natuurlijk. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik koos voor de versie van The Letterman, een trio dat startte in 1959 en tot op heden nog steeds actief is. Hun versie vind ik één van de mooiste omdat het op een ingetogen wijze, in tegenstelling tot vele andere versies, gezongen wordt zonder afbreuk te doen aan de kracht van de tekst en de intensiteit van de emoties die erbij horen.

Zwijmelen op Zaterdag ~~ 2.16

Voor méér zwijmelen én zwijmelaars, kijk / luister / geniet bij MARJA

Joop en ik zijn al vanaf het begin fan van James Bond. Het zal jullie dus ook niet verbazen dat we alle films op dvd hebben en die met enige regelmaat bekeken worden… Elke James Bond bevat veel muziek, niet alleen maar het, voor iedereen zo herkenbare, standaarddeuntje. Vandaag kies ik dus weer voor die film maar dan niet in de beelden-zin maar in de muziek-zin, een heel mooi nummer dat door Louis Armstrong uitgevoerd werd, dit lied komt uit onze favoriet van de 007-serie.


We have all the time in the world,
time enough for life to unfold
all the precious things love has in store.

We have all the love in the world;
if that’s all we have,
you will find we need nothing more.

Every step of the way
will find us with the cares
of the world far behind us.

We have all the time in the world,
just for love, nothing more, nothing less,
Only love.

Only love.

Het origineel:

Met dank aan Arno !

Met enorme dank aan een andere grote fan van JEANS kan ik, en ontelbaar vele anderen met mij, nog lang nagenieten van JEANS-23 Wings of Dreams zonder dat ik daarvoor in mijn geheugen hoef te duiken.

ARNO heeft vele uren zitten ‘knutselen’ met het resultaat dat er van de hele show 2 compilatiefilmpjes zijn gemaakt en die heeft hij gelukkig op youtube gepubliceerd. BEDANKT ARNO !!!

Kortom…wil je ook eens zien wat ik zó graag zie en waar ik nooit genoeg van krijg?
Klik dan hieronder de filmpjes aan…..

1e helft:


2e helft:
R.I.P. Dick van den EndeVandaag (zondag 2 maart)
is bekend gemaakt dat op
23 februari
Dick van den Ende is overleden
op 88-jarige leeftijd.


Dick was de geestelijk vader van JEANS en ik heb vele malen het genoegen mogen hebben met hem te praten over de show want hij was, zeker in de beginperiode, bij heel veel voorstellingen aanwezig. De laatste paar jaren was dat minder vaak maar toch spraken we elkaar meestal wel eventjes als we elkaar in de foyer tegenkwamen.

Dankzij hem zijn vele jonge talenten ‘groot’ geworden omdat hij hen een springplank bood naar de theater- & musicalwereld. Wat mij altijd weer in hem opviel was zijn passie voor het complete gebeuren op de planken, niet alleen maar zang en dans maar ook belichting, kleding, make-up, mimiek.. het complete plaatje had zijn aandacht en passie. Ondanks dat het niet nodig was die passie in mij op te roepen wist hij dat toch altijd weer te vergroten op de één of andere manier.

Beste Dick, dank je wel voor wat je hebt gedaan maar ook voor het ‘raken’ van mijn muzikale snaren, keer op keer! Doe iedereen die reeds ‘daar’ is de groeten en organiseer maar weer met diezelfde passie en liefde een nieuwe springplank.

Aan alle nabestaanden wens ik licht en kracht toe dit verlies te dragen en een plekje te geven.

“De dood is niet het einde, het is slechts een pad dat we allemaal moeten gaan.”