Onafhankelijk – Afhankelijk

Foto-Challenge Tegenstelling (162) sinds 24-03-2011.
Thema 18 t/m 25 april 2014

onafhankelijk-afhankelijk

Heb jij ook een leuke foto waarmee je mee wilt doen met deze uitdaging?
Voer dan hieronder je naam én de link naar je foto-logbericht in.

Mister Linky's Magical Widgets — Thumb-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
If this widget does not appear, click here to display it.

Thema nr. 163 : 25 t/m 01 mei 2014: droog-nat

Ja wel, toch!


Vanochtend stapte ik al ruim voor achten in de auto en reed ik naar het huis van ‘Mien Kloine Grode Zus’. Nadat zij ingestapt was, zetten we gezamenlijk de reis voort richting het oosten. Eenmaal de grens over zagen we al snel het bord ‘Tierpark’ en wisten we dat er er bijna waren. En daar ook ter plekke braken de wolken, trok de mist op die ons de hele weg vergezeld had en begon de zon te schijnen, die is ook niet meer vertrokken.
Nadat we even later de auto geparkeerd hadden liepen we de dierentuin van Nordhorn binnen. Aangenaam verrast waren we al door de lage entreeprijs en het gratis parkeerbeleid. Eenmaal door de ingang heen keken we onze ogen uit. Nog een verrassing want het park bleek niet alleen heel erg mooi maar ook veel groter dan we verwacht hadden. We genoten volop van alles om ons heen, de sfeer in het park en het mooie weer.


Nadat we het park hadden verlaten togen we iets zuidelijker, zo’n 16 km maar, om het kasteel van Bad Bentheim te gaan aanschouwen. Het parkeren daar leek in eerste instantie problematisch te worden gezien de enorme drukte, wat bleek? Er was niet alleen een uitgebreide voorjaarsmarkt maar ook een grote kermis, logisch dus dat er veel volk op de been was. Tot onze, volgende, verrassing bleek de parkeergarage open te staan, vrij van betaling, mazzzuullll. We bezichtigden het kasteel, beklommen vele trappen, daalden ze uiteraard ook weer af, en vergaapten ons aan alle pracht en praal, stiekempjesweg even dromen van het leven in zo’n paleis.


Eenmaal terug bij de auto overlegden we even hoe we terug zouden rijden, linea recta via de snelweg of toch maar (zoals we eigenlijk altijd doen) via een sluip-door / kruip-door route…. dan zie je immers veel meer leuks?! Eenmaal over de grens bij Oldenzaal zag ik een bordje ‘Oosterik’ staan, en benoemde hardop dat het daar zo leuk was. “Kloine Grode Zus” had geen idee wat ik bedoelde, maar na enig uitleg zei ze: “keer om”. En zodoende liepen we even later in een megatuincentrum, met een kar voor ons die al snel beladen werd met een aantal planten. We besloten op een later tijdstip nog eens terug te gaan naar dit tuincentrum om dan alles op ons gemak te kunnen bekijken met meer tijd op de klok.


Gevolg gevend aan een impuls pakte ik mijn telefoon en stuurde een smsje naar “Mien Grode Kloine Zus” die met haar lief op de camping in Ootmarsum staat. Op mijn vraag of ze het leuk zou vinden dat wij een bakkie kwamen doen kreeg ik direct een bevestigend antwoord dus weer een kwartier later zaten we aan heerlijke koffie lekker te beppen. En kan ik eindelijk zeggen dat mijn beiden ‘zussen’ elkaar ontmoet hebben, nou dat werd ook wel tijd onderhand ;-)


Weer enige tijd later stapten we de auto weer in en togen we huiswaarts, nadat ik Kloine Grode Zus met groen had afgeleverd in de veilige haven van der eigen straat en (v)echtgenoot reed ik door. Na even Joop bijgepraat te hebben heb ik de foto’s op mijn pc gezet, bekeken en geüpload naar mijn PICASA waar je ze allemaal kunt bewonderen.


Het was een fantastische dag waarvan ik enorm genoten heb en die ik nog lang zal koesteren.

Gevaarlijk / Veilig

Foto-Challenge Tegenstelling (161) sinds 24-03-2011.
Thema 11 t/m 18 april 2014

gevaarlijkveilig

Heb jij ook een leuke foto waarmee je mee wilt doen met deze uitdaging?
Voer dan hieronder je naam én de link naar je foto-logbericht in.

Mister Linky's Magical Widgets — Thumb-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
If this widget does not appear, click here to display it.

Thema nr. 162 : 18 t/m 25 april 2014: afhankelijk – onafhankelijk