8 én 11

10

2 getallen…. en niet zomaar….

121015c

121015d

12 oktober 2007 met beduidend hogere temperaturen dan vanochtend dus… stapten wij in onze vorige woonplaats al heel vroeg uit bed. 2 lieve vrienden waren gekomen met ieders een bestelbus, de kinderen uit Breda waren er met de auto, Joops auto en de mijne… werden allemaal volgestouwd voordat de stoet naar Assen vertrok. Joop en ik moesten langs de notaris om de sleutel te halen en om 11.15 die ochtend draaide ik de sleutel om en stapte naar binnen. Dat er op dat moment een misselmakende brief op de mat lag bedierf wel even de pret maar daar kon ik me gelukkig snel overheen zetten. Werk aan de winkel dus. We gingen met zijn allen aan de slag en uiteindelijk reed Joop met 1 van de vrienden nog 1x terug om het huis daarginds ‘schoon’ op te leveren.

12 oktober 2007… een verhuisdatum, maar niet zomaar eentje. Voor mij was het die dag erop of eronder. Het werd ‘erop’ al heeft dat wel even geduurd maar inmiddels behoort mijn ‘bui’ van toen al lang tot het verleden en dáár laat ik het ook mooi liggen. Ben er niet meer elke dag mee bezig maar als ik er ‘even’ over na denk dan herinner ik me nog mijn paniek en angst van die tijd en hoeveel impact dat had op (niet alleen mijn) het leven. Dat ik nu in totaal andere ‘schoenen’ door het leven stappen mag is iets waar ik onbeschrijflijk dankbaar voor ben.

 

121015b

 

12 oktober 2015, vandaag…. kom ik vanochtend buiten om op bezoek te gaan bij mijn maandagmeneer wacht mij een verrassing.. Tja, ehh, rillend van de kou (welke ik weet aan slaapgebrek) kon ik dus aan de slag met iets anders…. na vele minuten zat ik met pijnlijke handen in mijn auto met de kachel op de hoogste stand. Prees ik me weer eens gelukkig met het feit dat ik maar een klein autootje heb dat snel warm is.

 

121015a

 

Het kaarsje hierboven brandt vandaag voor het 11e jaar op rij. In 2004 op deze datum was 1 van mijn beste vriendinnen jarig. Helaas was die dag ook haar begrafenisdatum nadat zij overleed ten gevolge van suikerziekte. Ondanks dat wij 14 jaar en 6,5 week in leeftijd scheelden hadden we ook veel overeenkomsten en heb ik heel veel van haar geleerd, letterlijk en figuurlijk. Ik koester de herinneringen uiteraard maar eveneens mis ik haar nog steeds. Op die 12e oktober gedachten we haar geboorte op in 1948 maar ook haar sterven op 7 oktober 2004. Wat ik me met name van die dag zo sterk herinner is hoe haar vader, terwijl hij mij een knuffel gaf, toefluisterde op hartverscheurende toon: “waarom zij, waarom niet ik?”

Kortom… 12 oktober … een dag met meerdere randjes… en het is goed zo!

10x Akkoorden op ~ Chords on 8 én 11

 • Liesbeth  schreef ~ wrote:

  Ik snap het lieverd. Een datum met een begin en einde. En met name dat nieuwe begin moet je koesteren lieve schat. Denk aan je X!

 • rietepietz  schreef ~ wrote:

  Wij hoefden niet vroeg weg vandaag dus ontsprongen de dans,
  de zon had de autoruiten al ontdooit toen we naar buiten kwamen!
  Voor jou een dag vol van herinneringen maar gelukkig wel zónder verhuizing vandaag.

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Ach nee wat jammer nou…. zat me al te verheugen op een ‘riet-danst-filmpje’ …. stieken door Levi gefilmd ofzo ;-)

   Ja klopt…. GodZijDank niet zeg, moet er echt niet aan denken.

 • Kakel  schreef ~ wrote:

  Toen ik vanochtend Rosa uitliet, bevroor ik bijna in mijn zomerjack. Vanmiddag meteen verwisseld voor een dikkere jas.
  Een bijzondere datum, Ko <3 Ik denk dat je vriendin regelmatig dicht bij je is…
  LIefs en een knuffel

  • Melody  schreef ~ wrote:

   nou inderdaad, jij mag maar 1x raden welke jas ik morgenochtend aan zal doen….

   Klopt…. en ja dat weet ik wel zeker ;-)

   Knuffel xxx

 • Frederique  schreef ~ wrote:

  Gewoon een dikke knuffel! xxx

  Liefs Frederique

 • cornma  schreef ~ wrote:

  Sommige data leveren dat dubbele gevoel, er is ooit iets naars gebeurd op die dag, maar ook iets fijns. Mijn keus is dan: het fijne koesteren en het nare negeren. Dat doe jij natuurlijk ook.

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Nou precies…

   Het nare van die dag was een ontslagbrief, ondertekend door dezelfde muts die enkele weken eerder haar handtekening had gezet onder een ‘werknemers-verklaring’ die ik nodig had om de hypotheek rond te krijgen…

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017