Onder het mom van ‘2 weten meer dan 1’ en ‘niet geschoten is altijd mis’… dit logje met een oproep!

Zoals jullie wel weten hebben wij de afgelopen tijd 3 dieren onverwacht moeten laten inslapen, waaronder Loa op 1 april. Mede omdat Noah het nog steeds niet helemaal naar zijn zin heeft maar ook wij zelf graag weer een 2e hond willen omdat we dat niet alleen erg leuk vinden maar ook gewend zijn is onze zoektocht gestart naar een 2e maatje voor Noah.

Wij hier zoeken dagelijks diverse sites af en komen 1000-en honden tegen maar helaas tot op heden nog niet die ene die wij graag willen. Het allerliefste willen we weer een Koningspoedel, de kleur maakt niet uit maar een harlekijn (meerdere kleuren) zou helemaal geweldig zijn! Naast een Koningspoedel mag het ook een Weimaraner zijn of een Airdale, een kruising met de eigenschappen van de 3 eerder genoemde honden is ook welkom, zolang het maar niet een klein hondje is. Hoogte +/- 60 en hoger heel graag! Leeftijd, geslacht, gecastreerd/gesteriliseerd of niet, huidige woonplaats etc zijn niet belangrijk.

Een puppie is natuurlijk altijd wel te koop maar dat wij daar niet voor kiezen heeft meerdere redenen. Allereerst vinden wij dat er al veel te veel dieren in nood zitten en willen we (brood)fok niet stimuleren. Alle asielen zitten altijd over-overvol en vinden wij dat die dieren als eerste een kans verdienen. Ten tweede kost een puppie een vermogen en dat kunnen wij met de beste wil ter wereld niet opbrengen, het geld dat we te besteden hebben besteden we duizend malen liever aan goede zorg in ons gezin/huis rechtstreeks aan het dier zelf. Ten derde vergt een pup veel zorg en onderhoud en bovenal 24 uur per dag aandacht om het van alles en nog wat aan te leren. Ondanks dat het niet vaak voorkomt zijn de dieren hier wel eens alleen in huis en dat kan met een pup niet.

Kortom wij kiezen voor de volle 100% voor een dier in ‘nood’.
Als jullie dus ergens iets zien of horen van een dier die een warme mand en een liefdevol tehuis zoekt laat het mij dan alsjeblieft weten!

Alvast bedankt!