Beestenspul

2 jochies – 16 sept

maleisetapirartismetbaby

Dierentuin Artis in Amsterdam, eentje die hard aan de weg timmert en steeds hoger op mijn lijstje van favo-dierentuinen in Nederland komt te staan, mag beschuit met muisjes gaan eten, dubbel zelfs, en beiden belegd met blauwe muisjes.

De Maleise Tapir in volwassen versie is qua uiterlijk een saai dier van voren helemaal donkergrijs/zwart en vanaf halverwege de rug en alleen op de romp dan lichtgrijs/wit. (Zie het filmpje)  Hun kroost daarentegen ziet er vele malen aantrekkelijker uit.

Gisteren, afgelopen donderdag werd het park verblijd met de geboorte van een Maleise Tapir. Schitterende dieren die maar in heel weinig dierentuinen van Nederland voorkomen.

Enkele dagen daarvoor, afgelopen zondag 12 september, mocht de 2e Tapirtsoort die Artis rijk is, de Zuid-Amerikaanse Tapir, ook uitbreiding verwelkomen. Alhoewel de ouders er heel verschillend uitzien als je alleen naar de kleur/tekening van hun uiterlijk kijkt lijken de jongen van beide soorten enorm op elkaar. Het verschil zit ‘m met name in de tekening op het hoofd.

zuidamerikaansetapirartis150916
Al zijn het dan misschien geen aantrekkelijke dieren (kwestie van smaak natuurlijk)… ik vind ze geweldig. Vooral hun expressie in het gezicht, aan hoe ze met hun snuitjes werken kun je veel van hun stemming aflezen. Van de laatste soort is met name bekend dat ze alles acuut laten vallen en zich helemaal overgeven als ze een knuffel kunnen krijgen. Ze gaan dan liggen, strekken alle poten languit en laten zich dan het liefste helemaal verwennen over hun hele lijf, het is niet gauw het dier zelf dat zo’n knuffelpartijtje stopt , ze zijn er helemaal verzot op.

12 gedachten over “2 jochies – 16 sept

  1. Dat geloof ik gelijk wel…..

   Het (witte) wolvenverblijf is opgeknapt inmiddels, groter geworden en nu 2 delig.
   De watervogels hebben een nieuwe volière gekregen en ook de grote kas is opgeknapt, evenals de beeldentuin. Ook wordt er nu veel meer aandacht besteed aan ‘groen en bloei’ van de vele perken die het park rijk is.
   al met al kan ik (blij) toevoegen dat ze goed bezig zijn ;-)
   Melody componeerde ~ composed Liefde – 18 septMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge